Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 10.000 ΦΥΛΛΑ





(αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης")


Ξεχωριστή η μέρα σήμερα για την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, την εφημερίδα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας. Δέκα χιλιάδες φύλλα από την επανέκδοσή της στις 25 Σεπτέμβρη 1974, που ο «Ριζοσπάστης» έβγαινε από τη βαθιά παρανομία 27 χρόνων και μπορούσε πια να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Από μόνος του αυτός ο αριθμός αποτελεί έναν άθλο, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων και εμποδίων που συνάντησε στο διάβα του. Κατάφερε να ξεπεράσει τη μακριά νύχτα των 27 χρόνων της παρανομίας, παρά τις αιματηρές διώξεις και την εκατόμβη θυμάτων. Αντεξε και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δίκαια της εργατικής τάξης, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγωνιστών δημοσιογράφων που ανέδειξε στη μακριά και δύσκολη πορεία του. Ασφαλώς, δεν μπορεί παρά να στεκόμαστε με δέος μπροστά σ' αυτούς τους αγωνιστές, που και με το αίμα τους έγραψαν την ηρωική ιστορία του «Ριζοσπάστη».

Οι ακατάλυτοι δεσμοί αίματος που δημιούργησε με το λαό επιτρέπουν στον «Ρ» να συνεχίζει, ως όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ και με την ολόπλευρη βοήθεια του Κόμματος, τον ενημερωτικό, διαφωτιστικό και οργανωτικό ρόλο του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.
Γιατί ο «Ρ», ως αδιάλλακτος και αμετανόητος αγωνιστής για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, όλων των καταπιεσμένων, μαζί με το ΚΚΕ, παραμένει «καρφί στο μάτι» της άρχουσας τάξης. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να τον λυγίσει, όπως τίποτα δεν μπόρεσε να λυγίσει το ΚΚΕ, γιατί μιλά για την αλήθεια και το δίκιο των καταπιεσμένων ενάντια στ' άδικο της ολιγαρχίας του πλούτου. Ούτε οι επιθέσεις των διαχειριστών της εξουσίας του κεφαλαίου, ούτε και η υπονομευτική δουλειά που αποτόλμησαν, ακόμη και από τα μέσα, οι οπορτουνιστές στα 1990-1991, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το «Ρ» και ούτε θα καταφέρουν ποτέ να τον βάλουν στο χέρι!
Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την προώθηση της στρατηγικής του ΚΚΕ, της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία. Που εκφράζεται με την παρουσία του σ' όλα τα μέτωπα πάλης και τη μαχητική προβολή των στόχων τους, συνδέοντας τους σημερινούς κοινωνικοπολιτικούς αγώνες με το αύριο, με την υπόθεση της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση. Και το κάνει αντιπαλεύοντας πολύμορφες δυσκολίες και τα εμπόδια. Εχοντας, πάντα, ως αναντικατάστατο στήριγμα την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, τις Κομματικές Οργανώσεις, την ΚΝΕ, την αγάπη των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, άλλων προοδευτικών ριζοσπαστικών ανθρώπων. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε κοινωνικού, πολιτικού και ιδεολογικού αγώνα. Πασχίζει να γίνεται καθημερινά καλύτερος, πληρέστερος, περισσότερο ζωντανός και μαχητικός, αντάξιος των καλύτερων στιγμών της μεγάλης του ιστορίας και ηρωικής παράδοσης.
Σήμερα, νέα, σύνθετα και πολύπλοκα καθήκοντα και απαιτήσεις μπαίνουν μπροστά στην εφημερίδα του Κόμματος. Η επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων, μέσω των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - κυρίως των ηλεκτρονικών - παίρνει νέες ποιοτικά διαστάσεις, στοχεύοντας ίσα στις λαϊκές και νεολαιίστικες συνειδήσεις. Αυτές που θέλουν να μπολιάσουν με την ψυχολογία της ανεκτικότητας στη σαπίλα μιας ιστορικά ξεπερασμένης κοινωνίας, στο όνομα της αλήθειας ενός κόσμου ξένου με τη ζωή τους.
Αυτές τις συνειδήσεις που εμείς πασχίζουμε να αλλάξουμε, προκειμένου να χειραφετούνται από την πολιτική που τις εξαναγκάζει στην υποταγή, προκειμένου να μπουν συνειδητά στον αγώνα για το δικό τους μέλλον. Τα 10.000 φύλλα υπενθυμίζουν σε όλους μας την ευθύνη για βαθιά μελέτη του «Ρ», αλλά κυρίως σαλπίζουν για ένταση των προσπαθειών για διάδοσή του ανάμεσα στους εργάτες, στον ελληνικό λαό. Η μελέτη και η διάδοση του «Ρ», η άνοδος της κυκλοφορίας του αποτελεί πρώτιστο καθήκον όλων των κομμουνιστών, των οπαδών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των πρωτοπόρων αγωνιστών που συσπειρώνονται στην πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Χωρίς το «Ριζοσπάστη», η καθημερινή μας δράση για την ανάπτυξη των κοινωνικοπολιτικών αγώνων, της ταξικής πάλης, της πολιτικής πάλης, είναι αδύνατο να πραγματοποιείται.
Αναμφίβολα, αποτελεί την «άλλη φωνή» στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης, καθώς είναι η μόνη εφημερίδα που παλεύει ασυμβίβαστα για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Είναι η μόνη εφημερίδα που αντιπαλεύει αταλάντευτα το εκμεταλλευτικό κεφαλαιοκρατικό καθεστώς, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ...Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 100000 ΦΥΛΛΑ...

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ είπε...

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά και πιο αγωνιστικά!
Κόντρα σε όσες προσπάθειες έγιναν για να φιμώσουν τη φωνή του λαϊκού κινήματος ο Ριζοσπαστης έφτασε τα 10,000 φύλλα και συνεχίζει να αποτελεί σύμμαχο της Εργατικής Τάξης, της Αγροτιάς και της Νεολαίας!

Ανώνυμος είπε...

10000 φύλλα Ριζοσπάστη και άλλα τόσα συντρόφια!
Για να ακούγεται η φωνή του λαού, των εργατών και της νεολαίας καθαρά και δυνατά!
Με τον Ριζοσπάστη, σύντροφο και καθοδηγητή, εμπρός για τη νίκη!

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ είπε...

Σύντροφε, σε ευχαιστούμε για το σχόλιο σου!
Μετράμε 10 χιλιάδες φύλλα στο πλάι μας σε όλους τους αγώνες μας.
Την ώρα που τα αστικά κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες σιωπούν σκόπιμα και αποπροσανατολίζουν την Εργατική Τάξη από τα πραγματικά της προβλήματα και τους υπαίτιους τους, ο Ριζοσπάστης σταθερά και αταλάντευτα μάχεται για την ουσιαστική ενημέρωση!
Συντροφικούς Χαιρετισμους!!!