Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ .... ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας σημαίνει:

Επί της ουσίας και χωρίς την αναθεώρηση του Άρθρου 16 αναγνώριση της λειτουργίας και των τίτλων των ΚΕΣ και των ιδιωτικών ψευτοκολεγίων στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο «πελατεία» στα «κοράκια» και τους «εμπόρους» της γνώσης οι οποίοι υπόσχονται σε χιλιάδες νέους ένα…τίποτα!

Ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ουσιαστικό χτύπημα στην επαγγελματική και εργασιακή προοπτική όλων των αποφοίτων καθώς από την «πληθώρα» που θα προκύψει και με δεδομένη την επιδίωξη των εργοδοτών για φτηνούς και ευέλικτους εργαζομένους τα δικαιώματα όλων θα εξισωθούν προς τα κάτω!!!

Άσκηση τρομερής πίεσης στα δημόσια πανεπιστήμια να παραμερίσουν την επιστημονική μόρφωση και να στραφούν προς την κατάρτιση, σε σπουδές πιο ταχύρυθμες, σε παροχή «πακέτων» αποσπασματικών γνώσεων και ψευτοδεξιοτήτων με τον μπαμπούλα της «ανταγωνιστικότητας» και της αγοράς εργασίας να κρέμεται από πάνω τους!!!


Η αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (κοινοτική οδηγία), οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί (ΔΟΑΤΑΠ, πιστωτικές μονάδες, συμπλήρωμα διπλώματος κ.α.) οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση των σπουδών και κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων μας, οδηγούν σε μια εκπαίδευση σούπα, «μεταλυκειακή» όπως τη χαρακτηρίζουν και όχι Ανώτατη. Η λογική της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας που προωθούν και επιβάλλουν αυτά τα μέτρα θα επιφέρει τραγικές συνέπειες: Ακριβοπληρωμένη αμάθεια, μισές σπουδές - «fast food» που δεν θα παρέχουν στέρεα και ολόπλευρη επιστημονική γνώση πάνω σε ένα αντικείμενο και πτυχία πιστοποιητικά τύπου ΙΕΚ. Μία κατάσταση (ευέλικτα προγράμματα, πιστωτικές μονάδες κτλ) που θα αλλάζει από χρόνο σε χρόνο σύμφωνα με τις ορέξεις και τις απαιτήσεις της αγοράς. Εξισώνονται τα πάντα προς τα κάτω (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΕΣ, ψευτοκολέγια, ΙΕΚ)! Μεζούρα της εξίσωσης αυτής θα είναι το σύστημα των πιστωτικών μονάδων (ECTS) με συνέπεια τη διάσπαση της ενότητα των σπουδών και τον πλήρη κατακερματισμό.


Μέσα σε αυτό το πλέγμα δεν θα υπάρχει κανένα δικαίωμα και για κανέναν, καμία επαγγελματική και εργασιακή εξασφάλιση και για κανέναν, μόνο ανασφάλεια, περιπλάνηση, εκμετάλλευση...και όποιος αντέξει!

Η αγορά με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρήσεων θα κρίνει ποιος, για πόσο, με τι μισθούς και δικαιώματα θα δουλεύει. Και φυσικά η αγορά θέλει να κοστίζουμε όσο γίνεται λιγότερο, να παίρνουμε μισθούς πείνας, να δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με ωράρια λάστιχο κλπ.

Είναι τεράστια απάτη και κοροϊδία η προπαγάνδα που απευθύνεται στους σπουδαστές των ΚΕΣ γιατί αυτά τα μέτρα και συνολικά η πολιτική από την οποία πηγάζουν θίγουν στον ίδιο βαθμό το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή όλων των νέων. Ο αγώνας μας δε στρέφεται ενάντια τους, δεν πηγάζει από αυταπάτες και συντεχνιακή αντίληψη. Τους καλούμε να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να βγουν στο δρόμο δίπλα μας!

Αν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση νοιαζόταν για τα δικαιώματα αυτών των νέων θα συγκροτούσαν μεταλυκειακό σύστημα δημόσιας και δωρεάν τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Δε θα σπέρνανε αυταπάτες, δε θα δίνανε σωρηδόν τις άδειες στα παραμάγαζα, δε θα σχεδιάζανε για όλους μας το μέλλον των 600 &700 ευρώ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: