Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΚΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Πανσπουδαστική χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών του Έβρου και εκφράζει την αλληλεγγύη της στη σημερινή κινητοποίηση. Ο αγώνας των αγροτών ενάντια στην πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά είναι και δική μας υπόθεση. Θίγει άμεσα τα επαγγελματικά δικαιώματα μας ως γεωπόνους καθώς με τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος η επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων της Γεωπονίας θα είναι μηδαμινή. Ταυτόχρονα, η πολιτική που «χτυπάει» τους αγρότες είναι ίδια με αυτή που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια και υποβαθμίζει τα πτυχία μας.

Η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών υποβαθμίζει πλήρως τα εργασιακά μας δικαιώματα, η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πετάξει έξω από την Ανώτατη Εκπαίδευση τα παιδιά της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα βάλει ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην Παιδεία. Η επιστήμη θα υποταχθεί πλήρως στις επιταγές του κεφαλαίου και η γνώση θα γίνει εμπόρευμα προσιτό μόνο στους λίγου κι εκλεκτούς.

Καταγγέλουμε την στάση των άλλων παρατάξεων που κλείνουν τα μάτια στο ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Οι φοιτητικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας κρατούν τους φοιτητικούς συλλόγους καθηλωμένους στην αδράνεια απέναντι στα μέτρα αυτά που θα πλήξουν τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Η Πανσπουδαστική καλεί τους φοιτητές να συσπειρωθούν στον αγώνα της αγροτιάς καθώς η πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και τα πτυχία μας είναι ίδια με αυτή που επιχειρεί να αφανίσει τους μικρομεσαίους αγρότες και να περάσει την αγροτική παραγωγή στα χέρια του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: