Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης οι μετανάστες
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στους μετανάστες. Τους θεωρεί και τους αντιμετωπίζει ως αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης και υπόσχεται ότι θα δυναμώσει τη πάλη του για τα δικαιώματά τους. Καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του να σταθούν δίπλα τους, να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για τα δικαιώματα των προσφύγων, των μεταναστών και των Ρομ, ενάντια στις ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την υποκρισία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι κυβερνήσεις διαχρονικά στηρίζουν τις συμφωνίες και τα μέτρα της ΕΕ που διαμορφώνουν κατασταλτικούς μηχανισμούς δίωξης των μεταναστών. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να στερεί από τους μετανάστες και τα παιδιά τους στοιχειώδη δικαιώματα, να διευκολύνει την εργοδοτική τρομοκρατία, τον εξευτελισμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να απομονώσει τον απροκάλυπτο ρατσισμό που εκφράζει ο ΛΑ.Ο.Σ. και άλλα αντιδραστικά σχήματα. Αυτοί που κατηγορούν τους μετανάστες για την ανεργία, για τους μισθούς φτώχειας και για άλλα, λένε συνειδητά ψέματα. Επιδιώκουν να κρύψουν ότι υπεύθυνο για όλα αυτά είναι το κεφάλαιο και η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οτι η δράση των μονοπωλίων και των οργανισμών τους, όπως η ΕΕ, προκαλούν το φαινόμενο της μετανάστευσης.
Καλούμε τις μετανάστριες και τους μετανάστες να μην εμπιστευτούν τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και όσους καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι μπορούν να βρουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους με την εφαρμογή Οδηγιών και με τη λειτουργία θεσμών της ΕΕ, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μετανάστες εργάτες είναι διπλά θύματα του ίδιου ταξικού αντίπαλου που έχουν και οι Ελληνες εργάτες. Η καλύτερη απάντηση στο ρατσισμό είναι να δυναμώσει η ταξική ενότητα και μαχητικότητα, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία. Για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι, για να συγκεντρώσουν δυνάμεις στην πάλη για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: