Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν

Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, οπλισμένη από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προχώρησε για μια ακόμη φορά στην ωμή δολοφονία δεκάδων Παλαιστίνιων στη Γάζα. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο στόχος των ΗΠΑ, της ΕΕ και των λεγόμενων ειρηνευτικών συμφωνιών που προωθούν είναι η υποταγή του Παλαιστινιακού λαού και η κάμψη της αντίστασής του. Μπροστά στο έγκλημα αυτό κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά νομιμοποιεί το Ισραήλ, την ίδια στιγμή δέχεται το γ.γ. του ΝΑΤΟ, δίνει και είναι έτοιμη να δώσει για μια ακόμη φορά γη και νερό στους φονιάδες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο είναι ο λαϊκός παράγοντας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες.

Παράλληλα οι εξελίξεις με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Κοσόβου ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχιση της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, που εγκαινιάστηκε πριν από 16 χρόνια, με τον πιο βρώμικο και αιματηρό τρόπο, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ανάμεσα στα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας για τον έλεγχο των δρόμων πετρελαίου και φυσικού αερίου, για το μοίρασμα των αγορών. Δεν είναι τυχαία η προώθηση δήθεν λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ την ίδια περίοδο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν για μια ακόμη φορά οι λαοί της περιοχής που έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν το ΠΑΣΟΚ, δίνει γη και νερό στους ιμπεριαλιστές, στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Η παράδοση του ελληνικού εδάφους για το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, η χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για τον πόλεμο στο Ιράκ, η συμμετοχή με ελληνικά στρατεύματα σε δυνάμεις κατοχής είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους λαούς της περιοχής.
Απαιτούμε:

- Να μην αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

- Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

- Καμιά συμμετοχή στο νέο στρατό κατοχής της Ε.Ε.

Καταδικάζουμε τους σχεδιασμούς και τις νέες δολοφονίες των ιμπεριαλιστών στη Παλαιστίνη.
Έξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια.
Καμιά συμμετοχή – Καμία εμπλοκή
Ειρηνικά Βαλκάνια είναι αυτά χωρίς ΝΑΤΟ, βάσεις και ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: