Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ

Όλοι εμείς που σπουδάζουμε στα ΑΕΙ της χώρας και βιώνουμε τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. και των βιομηχάνων στα μορφωτικά δικαιώματα και το εργασιακό μας μέλλον:

Δεν ανεχόμαστε την ακριβοπληρωμένη ημιμάθεια, τους όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς, το αφόρητο οικονομικό φορτίο σπουδών στις πλάτες μας και των οικογενειών μας. Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση των σπουδών μας με τη διάσπαση σε κύκλους και το διαμελισμό τους σε σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, τη μετατροπή των πτυχίων μας σε πιστοποιητικά χωρίς αντίκρισμα. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε τα εξαντλητικά ωράρια με τα 10ωρα και τα 12ωρα για εξευτελιστικές αμοιβές.

Καταδικάζουμε την ιδιωτικοποίηση, την εξίσωση των ΑΕΙ με τα ΙΕΚ – ΚΕΣ, την άμεση ή έμμεση αναθεώρηση του άρθρου 16, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και το νόμο πλαίσιο – έκτρωμα που απαιτούμε να καταργηθεί. Αντιπαλεύουμε την πλήρη υποταγή και τον ασφυκτικό έλεγχο της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τις δυνάμεις της αγοράς, το κεφάλαιο.

Αγανακτούμε με τη σαπίλα & τη διαφθορά που ενισχύουν οι νόμοι για την επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου, αλλά και οι παρατάξεις της υποταγής με συναλλαγές, ρουσφέτια και εκβιασμούς.

Απαιτούμε ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση και επάρκεια, οι σπουδές να είναι δωρεάν, να μη δίνουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα. Να υπάρχει φοιτητική μέριμνα ώστε να μπορεί κάθε φοιτητής απρόσκοπτα να σπουδάζει. Απαιτούμε τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, να διδάσκουν και να ερευνούν με σκοπό τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου ζωής όλου του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Παλεύουμε για μια ριζικά διαφορετική παιδεία,
για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ, ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων στις σπουδές διαφόρων ταχυτήτων

Στις σημερινές συνθήκες που η κατάσταση κάθε λαϊκής οικογένειας έχει φτάσει στα όριά της, που εντείνεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια σε κάθε νέο, σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, ο μόνος δρόμος και η μόνη ελπίδα για τις ανάγκες και τα όνειρά μας είναι η εναντίωση και η αμφισβήτηση της πολιτικής που γεννάει τα σκάνδαλα, τα προβλήματα, τους αντιλαϊκούς νόμους. Είναι η κοινή δράση και συμπόρευση με την εργατική τάξη και όλο το λαό ενάντια στον κοινό μας εχθρό, την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη με όποια μάσκα κι αν φορά, έτσι ώστε η πάλη μας να ασκεί ουσιαστική πίεση και να έχει πραγματικά ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια οικονομία και πολιτική που θα υπηρετεί ολόπλευρα τις ανάγκες μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Με ισχυρό, μαζικό & διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα! Με συλλόγους ζωντανούς, όπου όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν, να ενημερώνονται και να έχουν λόγο! Με εκπροσώπους που δε θα χρησιμοποιούν την ψήφο μας για είναι μεσάζοντες και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Να οργανωθεί αγωνιστικά από τα κάτω μέχρι πάνω το φοιτητικό κίνημα και να γίνει Πανσπουδαστικό συνέδριο
Χρειαζόμαστε ισχυρή ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Για όλους τους παραπάνω λόγους
Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Πασπουδαστικής Κίνηση Συνεργασίας, παλεύουμε
για την ενίσχυση της πολύμορφα, αποφασιστικά και καλούμε όλους τους φοιτητές να κάνουν το ίδιο!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια (ORESTIADAOLAEDW)