Συμφωνείτε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 και την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών;

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυψε από την αρχή την πραγματική ρίζα της κρίσης και ότι σε αυτές τις συνθήκες για τους φοιτητές μπαίνει ακόμα πιο επιτακτικά το δίλημμα προσαρμογή ή ρήξη. Απαντά στην πράξη και ξεκάθαρα - χωρίς μισόλογα ή επιλογές σε «μορφές» διαχείρισής δηλαδή στο αν θα την πληρώσει μονομιάς ή με δόσεις - με το βασικό σύνθημα για αντεπίθεση!
Προβάλλουμε τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών για μόρφωση – δουλειά – ζωή. Δεν αποτελούν γενικόλογα και ανέξοδα συνθήματα, αλλά στόχους πάλης και καθημερινής δράσης με προοπτική. Αφορούν και τον προσανατολισμό της παιδείας, της επιστήμης και της έρευνας στην υπηρεσία των αναγκών των εργαζομένων και του λαού απέναντι στην υποταγή στα κέρδη από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Είμαστε σε μόνιμη και ανοιχτή αντιπαράθεση με την πολιτική της Ε.Ε. που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Απέναντι σε κάθε παραλλαγή της που δεν αλλάζει την ουσία της.
Η ΠΚΣ στέκεται απέναντι σε κάθε μηχανισμό χειραγώγησης και προώθησης των μέτρων όπως ο στημένος διάλογος και η αξιολόγηση. Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην παιδεία, τους νόμους και τις κατευθύνσεις της Μπολόνια. Βρίσκεται σταθερά μαζί με τους λαούς που αγωνίζονται, τους αγωνιστές που διώκονται. Αναδεικνύει και πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών, στην αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής. Επιβεβαιώνεται όταν ενημερώνει και προειδοποιεί για τις συνέπειες των μέτρων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε.
Κάθε φοιτητής γνωρίζει ότι μπορεί να εμπιστευτεί την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Αντιπαρατίθεται και αποκαλύπτει το συμβιβασμό και τον τυχοδιωκτισμό των υπόλοιπων δυνάμεων, αλλά και τα μισόλογα και την υποκρισία τους που αποδεικνύεται πιο ανάγλυφα στη διαφορά λόγων και πράξεων. Για παράδειγμα όλες οι άλλες παρατάξεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ΕΦΕΕ και στην πράξη κάθε χρόνο από το 1997 τορπιλίζουν τη συγκρότηση του νέου Κ.Σ. Οι αντιπρόσωποί της Πανσπουδαστικής είναι κάθε φορά στις θέσεις τους. Είναι η μοναδική παράταξη πανελλαδικά στο χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ που προβάλλει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Την αγωνιστική στάση απέναντι στην εξαγορά, το ρουσφέτι και το σκύψιμο του κεφαλιού. Τον πολιτισμό απέναντι στην υποκουλτούρα. Πρωτοστατεί μαχητικά για να λύνονται τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλιπής χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων.
Η ΠΚΣ παλεύει για την ανασυγκρότηση μίας ουσιαστικά Ενιαίας, Ανώτατης εκπαίδευσης αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους φοιτητές. Μιας εκπαίδευσης που θα έχει αποστολή ολόπλευρη μόρφωση και την επιστημονική ειδίκευση, με μόνο σκοπό την εκπλήρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Επιστήμης. Μία Παιδεία που δε θα είναι εμπορεύσιμο προϊόν στα χέρια των λίγων, ούτε δυσβάσταχτο «έξοδο» κάθε λαϊκής οικογένειας.

Παλεύουμε για:

-->ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ για όλους. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Δωρεάν συγγράμματα για όλους τους φοιτητές. Έκδοση και ανανέωσή τους με κάλυψη των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό σε πανεπιστημιακά τυπογραφεία και έγκαιρη διανομή με ευθύνη τους. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές. Δωρεάν ΠΑΣΟ και δωρεάν μεταφορά στις συγκοινωνίες για όλους τους φοιτητές. Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών (Σύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια και εξοπλισμός).
-->Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 15%.
-->Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ.
-->Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών και δικαίωμα εναλλακτικών μορφών εξέτασης. Μέτρα στήριξης των άνεργων πτυχιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: